LINSSIT

Silmälasien tärkein tehtävä on korjata näkökykyä, mutta samalla silmälasien pitää tuntua miellyttäviltä ja linssien sopia valittuihin kehyksiin.

Seuraavat tekijät vaikuttavat linssiesi ominaisuuksiin:

  1. Minkälaista taittovirhettä ne korjaavat
  2. Mistä materiaalista ne on valmistettu
  3. Mikä on niiden voimakkuus
  4. Mitä lisäominaisuuksia niissä on

Käyttötarpeesi ja toiveesi linsseille, mihin käyttöön simälasit tulevat
Usein hajataittoisuutta tai aikuisnäköisyyttä esiintyy samaan aikaan liki- ja kaukotaittoisuuden kanssa. Tämän takia linssien tulee korjata samanaikaisesti erilaisia taittovirheitä.

Muovi- vai lasilinssi

Aikaisemmin kaikki linssit valmistettiin kruunulasista. Tänä päivänä n. 95 % Suomessa myytävistä linsseistä on valmistettu muovimateriaaleista. Muovi-linssin etuna on sen kestävyys ja keveys. Linsseistä saadaan nyt entistä ohuempia ja kevyempiä myös suurissa voimakkuuksissa.

Ohennetut linssit

Miten linssin voimakkuus ja paksuus riippuvat toisistaan?

Kun silmälaseissa on paljon voimakkuutta, kannattaa valita ohennetut linssit eli linssit, joiden taitekerroin on suuri. Näin linssit eivät näytä paksuilta pullon-pohjilta, ja ne istuvat myös paremmin kehykseen.

Ohennettuja linssejä on saatavilla taitekertoimilla 1.6, 1.67 ja 1.7. Korkein taite-kerroin eli suurin luku tarkoittaa eniten ohennettua linssiä. Tämä tekee linsseistä niin ohuet kuin mahdollista.

Yksilöllisen näkötavan mukaan  mitoitetut linssit

Parhaan lopputuloksen ja mukavan käyttökokemuksen varmistamiseksi, kartoitamme Hoya iDentifier ohjelman avulla miten ja missä olosuhteissa silmälaseja käytetään.

Yksilölliset linssit suunnitellaan ja valmistetaan mittatilaustyönä sekä käyttäjälleen, että valittuihin kehyksiin. Yksilöllisten linssien perustana ovat näöntarkastuksen ja perusmittojen lisäksi henkilökohtaiset mitat ja ominaisuudet, kuten kasvojen mittasuhteet, silmien koko ja liikkeet sekä silmälasien käyttäjälle tärkeät katselualueet. Valmistuksessa huomioidaan myös kehysten koko ja muoto sekä niiden istuvuus kasvoilla.

LINSSIEN PINNOITTEET JA LISÄOMINAISUUDET

Tänä päivänä linsseihin on saatavilla monia erilaisia pinnoitteita ja lisä-ominaisuuksia. Näin varmistetaan se, että linssit ovat mahdollisimman mukavat ja sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Kovapinta

Kaikki muovilinssit ovat alttiimpia naarmuuntumiselle kuin lasilinssit. Siksi kaikille muovilinsseille suositellaan aina kovapinnoitetta. Kovapinnoite on ohut ja kova, suojaava lakkakerros linssin pinnoilla. Kovapinnoitteeseen voidaan yhdistää heijastuksenestopinnoite ja UV-suoja.

Heijastuksenestopinta

Heijastuksenestopinnalla poistetaan silmää rasittavat heijastukset linssistä sekä vähennetään linssin kiiltelyä. Pinnoitetulla linssillä näkee huomattavasti tarkemmin, koska se läpäisee enemmän valoa. Myös silmät näkyvät linssin läpi paremmin.

Likaa hylkivä pinta

Likaa hylkivän pinnoitteen ansiosta linssit on helppo pitää puhtaana.

Auringossa tummuvat linssit
Useimmissa laadukkaissa silmälasilinsseissä on hyvä UV-suoja perus-ominaisuutena. Auringossa tarvitan silti silmien suojaksi aurinkolaseja. Hyvä vaihtoehto niille on silmälasit, jotka tummuvat auringossa.

Auringossa tummuvat muovilinssit muuttavat tummuuttaan valon mukaan. Lins-sit tummuvat nopeasti auringonvalossa UV-säteilyn vaikutuksesta ja palautuvat takaisin kirkkaiksi sisätiloissa. Transitions on viimeisintä linssiteknologiaa edustava tummuva muovilinssi, joka antaa 100% suojan UV-säteilyä vastaan.

Lähde: Hoya ja Essilor